Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Teplota vody Slapské přehrady

Na webu je nově, zároveň s teplotou vzduchu ve Slapech, zobrazována aktuální teplota vody ve Slapské přehradě. Čidlo je 10 cm pod hladinou, po najetí myší na obrázek se v bublině zobrazí teplota vody v hloubce jeden metr a obě teploty jsou automaticky aktualizovány po deseti vteřinách. Měření je umístěno na Skalici a provozuje jej Spolek SlapyPro.net.

Rekonstrukce měření

Všechno stárne a vše se vyvíjí. Po osmi letech provozu měření teploty vody Slapské přehrady. Začalo měření vykazovat chyby a bylo nutné provést celkovou změnu. Již v minulých letech došlo ke přestavbě Wi-Fi připojení k internetu jenž zprostředkovává zobrazení na stránkách slapynadvltavou.cz. Nyní došlo i na rekonstrukci měřícího místa. V původním záměru se mělo jednat o přmístění měřidla i se spjatou technologií na lávku úpravny vody obce Slapy (zkrácení a výměna slaboproudého/datového rozvodu jenž způsobovali problémi které vedli ke zmíněné rekonstrukci), úpravy anténího stožáru a přidání kamery ve směru Modrá loděnice. Dva dny po popsané úpravě někdo uřízl/přestřihl čidla umístěné na hladině Vltavy a tak tedy došlo i k výměně této části měření teploty (dvě čidla, bójka zajišťujíci konstantní hloubku měření a připevnění k lávce úprany ocelovým lankem).

Vzduch voda

Poslední komentáře

  • Helena Fedievová přezdívaná Vltavěnka

    Jezdila jsem do Slap k babičce a v létě jsme často byli na Ždáni. Vltavěnku si pamatuji když vybírala ...

    Číst dále...

     
  • Helena Fedievová přezdívaná Vltavěnka

    krásná vzpominka na mladi, ja jezsil na Zdan cca od 64roku a csto jsme ji tam vidavali

    Číst dále...

     
  • Na kole ze Slap do údolí Kocáby

    Děkuji za zajímavý tip na výlet. Není to pro cyklisty typu Třeboňsko. Jeli jsme z Nového Knína ...

    Číst dále...

Poslední inzeráty